Background Image

Tarteletter med økologiske linemuslinger i asparges

Post Image

Tarteletter med økologiske linemuslinger i asparges


Dette ret emmer langt væk af mormor mad, af ture på landet og samtidig af festmad. For hvem kan ikke godt lide en god tartelet.

Tarteletter er efter min mening en mormor ret. Jeg er sikker på, at den aldrig går af mode, både fordi det er lækkert, men også fordi den kan laves i et utal af variationer og så har den faktisk været her i flere 100 år. Jeg kender ingen der ikke kan lide tarteletter, derfor tænker jeg også at den kan være god til at få nogle til at smage noget nyt, som f.eks. økologiske linemuslinger. I denne opskrift har jeg valgt at læne mig op af den traditionelle version med asparges, men den smager alligevel anderledes og bestemt ikke mindre fanstatisk.

Der bliver til ca. 10 tarteletter.

Du skal bruge:

1 kg økologiske linemuslinger
1 fint hakket løg
½ økologisk citron i 8 både
20 g smør
1 spsk. salt
1 dåse aspargessnitter + væden
1 dl vand
3 forårsløg i mundrette stykker
2 dl piskefløde
Maizenamel
Tarteletter
Salt og peber

En økologisk linemusling, kræver ikke ret meget arbejde, før den er klar til tilberedning. De åbne muslinger kasseres, hvis du er i tvivl, så klem muslingen et par gange imellem to fingre og hvis den så lukker sig (dette går langsomt), så er den stadigvæk frisk og levende. Forbliver muslingen åben, så er den død og skal kasseres.
Hæld muslingerne i vasken og skyl dem i koldt rindende vand, imens du fjerner bysus/skæg.
Hæld vandet fra skålen, du har lagt muslingerne over i da du skyllede dem.

Svits løg og citronbåde i smør, i en rygende varm gryde. Hæld derefter de økologiske linemuslinger i gryden, og drys med salt henover. Læg et tætsluttende låg på, og ryst gryden. Efter 5 minutter eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdig. Ryst gryden en gang halvvejs i processen. Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.

Nu skal du hælde væden fra de dampede muslinger over i en anden gryde. Husk at tage låget af gryden med muslinger så undgår du nemlig, at de bliver yderlig tilberedt af varmen fra gryden. Kom forårsløg, vand, aspargessnitter samt væden fra aspargesene ned i gryden med væden fra muslingerne og lad gryden simre ca. 10-15 minutter, imens kan du pille muslingerne ud af deres skal.

Varm tarteletterne efter anvisning på pakken.

Kom piskefløden i, og jævn saucen med maizenamel. Varm saucen godt op, inden du tilsætter de dampede muslinger. Smag til med salt og peber. Lad nu gryden stå og simre under omrøring et par minutter, inden saucen er klar til servering.
Kan serveres med grønne dampede asparges.