Background Image

Smagen af Nytorv

Post Image

Smagen af Nytorv


Dette er en skøn ret, med masser af sommerstemning. For os i Muslingeriet rummer den minderne om samarbejde og hjælpsomhed, som er to af de ting der er masser af imellem boderne på Nytorv i Viborg.

Opskriften her er lavet impuls en lørdag til torvedag på Nytorv i Viborg. Den er en blanding af Tina fra Lidengaard der tager en på ordet, og råvarerne fra 3 torvehandlere, nemlig Torp Gårdbutik, Ugelris gårdbyggeri og Muslingeriet.


Det skal du bruge:


1 kg økologiske linemuslinger
1/2 skalotteløg
3 fed frisk hvidløg
2 dl Hvede øl fra Ugelris gårdbryggeri
3 spsk. olivenolie
1 spsk. fint salt


Hak skalotteløg og hvidløg fint. Kom 3 spsk. olivenolie i en gryde, husk at gryden skal være så stor at linemuslingerne kun fylder max halvdelen. Når olivenolien er varm, kommes skalotteløg og hvidløg i gryden og svitses et par minutter til de har fået farve. Kom nu hvedeøllen i og lad den koge op til den ikke skummer mere. Kogeblusset skal stå på højeste varme. Hæld linemuslingerne i gryden og drys salt henover. Læg låg på og ryst gryden. Ryst en gang mere efter ca. 3 minutter. Efter 6-7 minutter i alt er linemuslingerne færdige.
De linemuslinger der ikke har åbnet sig skal kasseres.