Background Image

Risotto med økologiske linemuslinger

Post Image

Risotto med økologiske linemuslinger


Risotto er en ret fra Italien, med masser af smag. Det tager ca. 30 minutter at lave en risotto, men den kræver en masse opmærksomhed og kærlighed. Retten passer godt til en aften hvor du har lyst til mere end ”bare” dampede muslinger.

Det skal du bruge:

750 g økologiske muslinger
2 store forårsløg, skåret fint
3 finthakket skalotteløg
3 fed finthakket hvidløg
2 dl. arborioris
1 dl. tør hvidvin
100 g usaltet smør
1 tsk. fint salt
½ bundt finthakket persille
2 spsk. fintrevet parmesan
7 dl. grøntsagsbouillon

Du starter med at dampe muslingerne:
Kom 25 g. smør i en gryde, tilsæt halvdelen af løgene og hvidløgene og sauter dem i et par minutter. Tilsæt muslingerne og kom salt og hvidvin over. Læg et tætsluttende låg på, og ryst gryden. Efter ca. 3 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdig. Ryst gryden en gang til halvvejs. Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne. Muslingerne skal pilles ud af skallen, du kan for syns skyld lade nogle af dem blive i deres skal. Sigt væsken fra muslingerne, den skal bruges i risottoen.

Grøntsagsbouillonen varmes op i en lille gryde (den skal være varm, når den kommes i risottoen). Kom 50 g. smør i en gryde med en stor bund. Tilsæt resten af løgene og hvidløgene og sauter dem et par minutter ved svag/middel varme. Risene kommes i og de varmes godt igennem, da de skal absorbere fedtstoffet. Hæld væske fra muslingerne over så risene er dækket, og lad det koge op. Risene skal suge noget af væsken til sig.
Tilsæt grøntsagsbouillon til det dækker risene under omrøring. Hold hele tiden øje med væskestanden og hold bevægelse i risene – spæd jævnligt væsken fra muslingerne og/eller grøntsagsbouillon op til risene er kogt al dente. Da væsken fra muslingerne er meget salt, er du nød til at smage dig frem til hvor meget der skal i af henholdsvis væsken fra muslingerne og grøntsagsbouillonen. Efter ca. 8-10 minutter tilsættes forårsløg og persille. Når risene nærmer sig at være al dente, tilsættes muslingerne og der røres nænsomt rundt, så de ikke går i stykker. Risene er al dente efter ca. 15-18 min.

Velbekomme