Background Image

Pizza og økologiske linemuslinger

Post Image

Pizza og økologiske linemuslinger


Overskriften siger næsten det hele. Pizza og økologiske linemuslinger, what’s not to like.

Denne opskrift er dedikerede til min elskede ægtefælde, som har givet mig den største gave af alle, min familie.

Det er en pizza, men ikke en hvilken som helst pizza. En pizza der rummer alle de ting, han holder utrolig meget af. Linemuslinger, ost, pizza og et aftensmåltid sammen med sin familie. Hvis ordsproget ”Vejen til mandens hjerte går igennem maven” er sandt, er jeg sikker på at denne pizza er min genvej til Marks hjerte.

Du skal bruge:

1 pizza bund

Tomatsovs:
1 ds. hakkede tomater
Salt
1 tsk. tørret timian
1 løg i både

Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil sovsen er ensartet. Smag til med salt.

Pizzatopping:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
500 g. dampet økologiske linemuslinger
4 grønne asparges
240 g revet mozzarellaost
1 kugle mozzarellaost i tynde skiver.
Frisk timian

Tænd komfuret på højeste varme og kom 3 spsk. olie i en stor gryde. Muslingerne må kun fylde halvdelen af gryden, så muslingerne har plads til at åbne sig. Vent til olien er varm, tilsæt 1 spsk. groft salt og hæld muslingerne i gryden, læg et tætsluttende låg på og ryst gryden. Efter ca. 6 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdige. Ryst gryden en gang til halvvejs. Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.

Lad de dampede muslinger køle lidt af, inden du piller dem ud af deres skal, så du ikke brænder fingrene.

Kom tomatsovsen på pizzabunden, efterfulgt at den revne mozzarellaost. Mozzarellakuglen skal være skåret i så tynde skriver at der er nok til hele pizzaen. Skriverne ligges på, inden asparges, skåret i mundrette skriver tilsættes, til slut fordeler du alle linemuslingerne på pizzaen.

Kom nu pizzaen i en forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 minutter.

Pizzaen serveres med friske timianblade.