Background Image

Panerede, friterede linemuslinger

Post Image

Panerede, friterede linemuslinger


Hvis du tror, at du ikke kan lide muslinger, er denne ret et godt sted at starte.

Den har vakt lykke hver gang, vi har serveret den, både hos børn og voksne. Vores egen søn står gerne og spiser et par stykker i køkkenet mens de bliver tilberedt, fordi han bare ikke kan vente til, at de kommer på bordet. Du skal bruge:

1,5 kg økologiske linemuslinger
1 spsk. groft salt
Æg
Hvedemel
Panko eller almindelig rasp.
3 spsk. olivenolie
6 kviste timian

Tænd komfuret på højeste varme, og kom 3 spsk. olivenolie i en stor gryde. Når olivenolien er varm, hældes muslingerne i gryden og tilsættes 1 spsk. groft salt. Læg et tætsluttende låg på og ryst gryden.
Efter 6 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdig. Ryst gryden én gang til halvvejs, men undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.

Lad de dampede muslinger køle af, inden du piller dem ud af deres skal.
Vend dem først i hvedemel tilsat salt, derefter i sammenpisket æg, og til sidst vendes de i panko eller rasp.

Kom nu muslingerne i frituregryden i 2 min og 30 sek. ved 180 grader.
Muslingerne kan også steges på panden i en blanding af smør og olie.
Steg dem på middelvarme til at de er gyldenbrune.

Serveres med pommes frites og dild dip.