
Muslingesuppe med karry
Muslingesuppen med karry kan laves i flere lækre variationer.
Denne er tilpasset foråret, med sine ramsløg, Hvis du ikke kan finde ramsløg, kan du erstatte dem med 1 fed presset hvidløg og ½ bundt purløg.
Du skal bruge:
1 kg økologiske linemuslinger
1 finthakket stort løg
4 kviste finthakket timian
4 finthakket ramsløg (+ 1 til pynt)
3 spsk. olivenolie
1¼ dl vand
1¼ dl sød hvidvin
1 spsk. karry
1 grønsags bouillon
2 ½ dl madlavningsfløde 7%
Lys saucejævner
Hak løg, timian og ramsløg. Svits løg, timian og karry i et par minutter i olivenolien i en stor gryde ved høj varme.
Kom vin, vand, bouillon, ramsløg og halvdelen af fløden i, og lad det koge i 5 min.
Kom herefter muslingerne i og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden, så det hele bliver vendt.
Damp muslingerne i 5-6 minutter eller til alle har åbnet sig. Ryst gryden én gang til halvvejs.
Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.
Tag gryden af blusset og tag muslingerne op med en hulske.
Kog suppen ind i ca. 10 min. uden låg.
Si suppen og kom den tilbage i gryden, hvor resten af fløden tilsættes. Kog videre i 5 min. Jævn suppen til den får en cremet konsistens og smag til med karry og salt.
Pil muslingerne ud af deres skal, og varm dem kort i suppen.
Serveres i en dyb tallerken med et groft brød og friskhakket ramsløg på toppen.
Du skal bruge:
1 kg økologiske linemuslinger
1 finthakket stort løg
4 kviste finthakket timian
4 finthakket ramsløg (+ 1 til pynt)
3 spsk. olivenolie
1¼ dl vand
1¼ dl sød hvidvin
1 spsk. karry
1 grønsags bouillon
2 ½ dl madlavningsfløde 7%
Lys saucejævner
Hak løg, timian og ramsløg. Svits løg, timian og karry i et par minutter i olivenolien i en stor gryde ved høj varme.
Kom vin, vand, bouillon, ramsløg og halvdelen af fløden i, og lad det koge i 5 min.
Kom herefter muslingerne i og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden, så det hele bliver vendt.
Damp muslingerne i 5-6 minutter eller til alle har åbnet sig. Ryst gryden én gang til halvvejs.
Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.
Tag gryden af blusset og tag muslingerne op med en hulske.
Kog suppen ind i ca. 10 min. uden låg.
Si suppen og kom den tilbage i gryden, hvor resten af fløden tilsættes. Kog videre i 5 min. Jævn suppen til den får en cremet konsistens og smag til med karry og salt.
Pil muslingerne ud af deres skal, og varm dem kort i suppen.
Serveres i en dyb tallerken med et groft brød og friskhakket ramsløg på toppen.