Background Image

Økologiske linemuslinger dampet i østershatte.

Post Image

Økologiske linemuslinger dampet i østershatte.


Østershatte har en helt fantastisk smag og sammen med økologiske linemuslinger, bliver det til en smag du bare ikke må gå glip af.

På vores ture ind til Nytorv i Viborg, hvor vi har haft en bod, hvorfra vi har solgt vores økologiske linemuslinger, har vi mødt mange andre torvehandlere der er lige så passioneret omkring deres produkt som vi selv er. En af dem er Gourmet Svampe fra Silkeborg. Vi har været så heldige at aftage nogle lækre østershatte, som der er kommet denne opskrift ud af. Den smager fantastisk, hvis vi selv skal sige det.

Det skal du bruge:

1 kg økologiske linemuslinger
3 spsk. olivenolie
1 spsk. fint salt
50 g. hakket mandler
1 løg i tynde skriver
50 g gourmet østershatte i mundrette stykker

Hak mandlerne, og kom dem på en varm pande tilsat 2 spsk. olivenolie. Drys ½ spsk. fint salt på, og lad dem riste under omrøring i et par minutter.
Svits løg i 3 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter. Muslingerne må kun fylde halvdelen af gryden, så muslingerne har plads til at åbne sig. Skru op for varmen og vent ca. 40 sekunder, mens du stadig rører rundt i gryden. Hæld nu muslingerne i gryden, tilsæt ½ spsk. salt samt østershattene og læg et tætsluttende låg på og ryst gryden. Efter 6-7 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdig. Ryst gryden en gang til halvvejs. Undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.
Hvis der, mod forventning, skulle være en musling der ikke har åbnet sig under dampningen, skal den kasseres.
Serveres i en dyb tallerken, evt. med et stykke groft brød til.

Tip:
Væden fra muslingerne, bliver til en fantastik lækker sovs, som passer godt til at stykke grillet ørred og nye kartofler. Du skal blot tilsætte fløde og lidt jævning.