Background Image

Gorgonzola suppe med økologiske linemuslinger

Post Image

Gorgonzola suppe med økologiske linemuslinger


Dette er en meget smagfuld ret, hvor ingredienser fra det søde og det salte køkken spiller sammen og går op i en højere enhed.

Børnene og jeg var taget en tur ud i deres bedsteforældres køkkenhave på landet. Om sommeren bugner den altid med alverdens lækre sager, og vi er så heldige at de gerne deler med familien. Denne dags høst stod på ribs og rabarber, og imens vores datter sad og skar bladende af rabarberstilke, slog det mig at deres syre måske kunne passe godt sammen med muslingerne. Forret til 4 personer Det skal du bruge:

1 kg økologiske linemuslinger
2 forårsløg i skiver
1 fed finthakket hvidløg
50 g. gorgonzola
1,5 dl. sødet rabarber saft
1 dl. fløde 38%
1 spsk. fint salt (uden top)
1 spsk. olivenolie

Hjemmelavede jordskokkechips

Groft brød

Kom 1 lille spsk. olivenolie i en gryde, tænd på max, og tilsæt forårsløg og hvidløg når olivenolien er varm. Svits løgene under omrøring, og når hvidløgene begynder at få farve, hældes rarbarbersaften og gorgonzolaen i. Når gorgonzolaen er rørt ud i rarbarbersaften og denne koger, tilsættes muslingerne og inden der ligges et tætsluttende låg på, drysses der salt ud over muslingerne. Ryst nu gryden. Selve muslingerne er færdige, når de har dampet i væsken i 4-5 min. Husk at ryste gryden halvvejs.

Hvis der, mod forventning, skulle være en musling der ikke har åbnet sig under dampningen, skal den kasseres.

æld væsken fra gryden med muslinger, over i en mindre gryde. Sæt den på et blus med moderat varme og tilsæt fløden. Varm suppen op under omrøring. Smag til med salt.

Servering: Pil muslingerne ud af deres skal, og læg et passende antal i 4 dybe tallerkner. Hæld suppen over, afslut med jordskokkechips, og server et stykke brød til.