Background Image

Før tilberedning

Post Image

Før tilberedning


Sådan gør du nemt linemuslingerne klar til tilberedning.

De kan holde sig levende og friske en hel uge i køleskab, før de tilberedes, og du vil opleve, at der er et meget lille svind ved tilberedning af linemuslinger.

Inden tilberedning bør du dog alligevel lige sikre dig at de alle er levende; Nogle af dem kan stå halvåbne og skal lukke sig selv helt når du klemmer dem sammen et par gange. Reagerer muslingen ikke og forbliver åben, bør den kasseres.

Hæld muslingerne i vasken og skyl dem let i koldt rindende vand og fjern evt. rester af bysus/”skæg” som muslingen har brugt til at sidde fast med.

Så er de klar til tilberedning. ;-)

Vælg en stor gryde til tilberedningen; Muslingerne skal have plads til at åbne sig under dampningen - så gryden må derfor kun være halvt fyldt op.

Husk i øvrigt at kassere de muslinger der efter tilberedning ikke har åbnet sig helt. På denne måde er du helt sikker på, at alle muslingerne du serverer er friske og lækre.