
Citron muslinger med selleri
Denne opskrift er lidt som en sang for mig, fuld af gode minder og store følelser.
Du skal bruge:
1 kg økologiske linemuslinger
1 mellem finthakket løg
6 stænger bladselleri
½ økologisk citron i både
2 skriver af en økologisk citron
3 spsk. olivenolie
2 spsk. fint salt
½ bundt frisk finthakket dild
6 kviste timian
Hak løg, dild og timian fint. Skær bladselleri i fine skiver. Skær den halve citron i 8 både, og skær 2 skiver af den anden halve.
Svits løg, krydderier, bladselleri og citronbåde i 3 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter.
Tilsæt 2 spsk. fint salt.
Skru op for varmen og vent ca. 40 sekunder, mens du stadig rører rundt i gryden.
Hæld nu muslingerne i gryden og læg et tætsluttende låg på og ryst gryden.
Efter 6 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdige.
Ryst gryden en gang til halvvejs men undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.
Serveres i en dyb tallerken evt. pyntet med en skive citron.
Serveres med et groft brød.
1 kg økologiske linemuslinger
1 mellem finthakket løg
6 stænger bladselleri
½ økologisk citron i både
2 skriver af en økologisk citron
3 spsk. olivenolie
2 spsk. fint salt
½ bundt frisk finthakket dild
6 kviste timian
Hak løg, dild og timian fint. Skær bladselleri i fine skiver. Skær den halve citron i 8 både, og skær 2 skiver af den anden halve.
Svits løg, krydderier, bladselleri og citronbåde i 3 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter.
Tilsæt 2 spsk. fint salt.
Skru op for varmen og vent ca. 40 sekunder, mens du stadig rører rundt i gryden.
Hæld nu muslingerne i gryden og læg et tætsluttende låg på og ryst gryden.
Efter 6 min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdige.
Ryst gryden en gang til halvvejs men undgå at løfte låget for mange gange, da du derved slipper den damp ud, der skal tilberede muslingerne.
Serveres i en dyb tallerken evt. pyntet med en skive citron.
Serveres med et groft brød.