Background Image

ÅRETS GANG

Årets gang

18. juni 2018
Ud af huset

Fredag d. 22. juni 2018 sker der noget lidt anderledes i Muslingeriet. Vi er nemlig blevet inviteret af fiskemanden i Meny Domus Vista på Frederiksberg, til at komme og lave smagsprøver til alle deres kunder. Vi glæder os til en hyggelig dag i det sjællandske.


17. juni 2018
Høst

Der er nu ikke noget som at høste i solskin. Vi høster ofte om søndagen, så pakkerierne har linemuslinger at starte op på mandag morgen. 


15. juni 2018
Vi er i fuld gang

I foråret har vores dygtige folk arbejdet på, at få en masse yngelfang i vandet. Så vi også har økologiske linemuslinger til jer næste år.


11. juni 2018
Anlæg

Selvom vi har været glade for sommervejret, er vi nu også glade for at der kommer noget vind, der kan sætte vandet i bevægelse.

Flere steder har der været begyndende iltsvind i vores fjorde, det skulle der gerne blive rettet lidt op på nu.9. juni 2018
Smag på Nytorv i Viborg

Så er vi på smag på Nytorv i Viborg for sidste gang. Kom og køb økologiske linemuslinger, 1 kg for 40 kr. Det er da billigt.


8. juni 2018
Høst

Det summer af liv i Hvalpsund, både på havnen og i vandet af store og små der nyder det gode sommervejr.

Her hos os er der også liv. Det er blevet høstet, sorteret og pakket muslinger, mens andre spænder liner ude på anlæggene.6. juni 2018
Mad

Selvom økologiske linemuslinger traditionelt set ikke hører til på et stjerneskud, er det nu slet ikke så tosset endda.


5. juni 2018
Vi er i fuld gang

Vi er på vej ud for at høste i det skønne vejr. I øjeblikket høster vi næsten hverdag.


4. juni 2018
En verden fuld af liv

En verden fuld af liv

Vi har efterhånden set en del stenbidere på vores anlæg. Sidst, dette flotte eksemplar af en han.

Vidste du at stenbideren kan hæfte sig fast til f.eks. stengrund med bugens sugeskive, og at der skal et træk på mindst 12 kg til for at frigøre den?1. juni 2018
Anlæg

Blåmuslinger har naturlige fjender både under og over vandet. I øjeblikket mærker vi mest til dem der findes over vandet.

Her i Muslingeriet oplever vi et stigende problem med edderfugle, som er en kraftig andefugl, der lever helt eller delvis af blåmuslinger. Edderfuglene er især glade for linemuslinger, da de er nemme at komme til for dem.

Edderfuglene er, trods en stabil bestand, fredet og må ikke reguleres i perioden hvor de er her. Vi er derfor i færd med at finde på metoder til at holde dem væk, da vi ved at de kan tømme et helt anlæg for muslinger.

Vores første forsøg er kunstige rovfugle. Vi håber at det hjælper, så vi kan blive ved med at levere økologiske linemuslinger til jer.30. maj 2018
Smuk solopgang

Vi er helt oppe at ringe over det fantastiske vejr.

I dag bliver der både høstet og sat klodser på linerne på det nye anlæg.28. maj 2018
Prøver

Hver mandag i muslingesæsonen krydser vi Limfjorden med færgen Mary, så vi kan komme til Nykøbing for at aflevere muslingeprøver. Prøverne bliver herfra sendt videre til et laboratorie i Tyskland, der tester for bla. giftige alger.


25. maj 2018
Smuk solopgang

Et billede siger mere end 1000 ord. 


23. maj 2018
Mad

Vi har været på besøg hos vores hollandske aftager Premier by Krijn Verwijs BV. Vi synes deres pakning af vores danske linemuslinger er rigtig flotte, og vi er vilde med at de i den grad sælger Danmark via dey flotte billede de har fået lavet.


21. maj 2018
Mad

Her i Muslingeriet nyder vi den sidste pinsesol i gode venners selskab med lækre gratinerede muslinger. Skal du have økologiske linemuslinger til weekendens sol og sommer, så husk du kan bestille dem hos os.

Vi håber i har nydt pinsen.17. maj 2018
Smuk solopgang

Og endnu en smuk morgen på fjorden

Vi er på vej i land med friskhøstede økologiske Linemuslinger til Danmark12. maj 2018
Smag på Nytorv i Viborg

Vi har i dag åben i muslingeboden på Nytorv i Viborg fra 10-13. Kom og køb friske økologiske linemuslinger til 40 kr/kg


8. maj 2018
Smuk solopgang

Sikke en fantastisk smuk morgen


6. maj 2018
Vi er i fuld gang

Nogen gange går tingene ikke helt som planlagt, og vi måtte derfor en tur ud for at samle bøjer sammen.

Det nye bøjebur havde ikke helt fået den tyngde, det havde behov for, og derfor var der sluppet en 100 stykker væk.

Nu vi alligevel gik langs stranden, tog vi lige en strandrensning også.4. maj 2018
Vi er i fuld gang

En fantastisk morgen, med smukt og stille vejr. Det er noget vi kan lide, så vi kan knokle igennem med at få bøjet vores linemuslinger op.


21. april 2018
Smag på Nytorv i Viborg

Det er dejligt vejr og muslingeboden har åbent på Nytorv i Viborg. Kom en tur forbi og køb lækre fødevarer.


19. april 2018
Bøjebur

Her i Muslingeriet vil vi rigtig gerne opdrætte nogle flere økologiske linemuslinger. Vi vil nemlig gerne forsyne hele Danmark.

Det betyder at vi skal bruge flere bøjer til opdrift og så er et bøjebur ikke længere nok. Derfor har vi i samarbejde med Hvalpsund net fået lavet en mere. På billedet kan du se at den er på vej i vandet6. april 2018
En verden fuld af liv

En verden fuld af liv - Søanemoner

Vidste du lige som Karina heller ikke at der findes søanemoner i Limfjorden? Så se med på en af Marks dykkerture.
3. april 2018
3 generationer af muslingeopdrættere

I efteråret lagde vi et billede op af Mark, Kaj-Lykke og Nor på arbejde på fjorden, der hvor de alle 3 befinder sig bedst. Der blev lavet en flot billede serie, og dem har vi nu sat sammen i en video til jer.  


1. april 2018
Høst

I går høstede vi økologiske linemuslinger til hollænderne, og i dag har vi brugt en dejlig, men kold, morgen på at høste økologiske linemuslinger til vores danske samarbejdspartner. 


31. marts 2018
Høst

Så er der snart danske økologiske linemuslinger på vej til Holland.


22. marts 2018
Salg til private

Salg af økologiske linemuslinger til private

For private forbrugere vil der igen i år, være åben for "stalddørssalg" af Muslingeriets økologiske linemuslinger.

Kom ned på havnen i Hvalpsund og køb økologiske linemuslinger direkte fra line, til 20 kr./kg. For at være sikker på at vi har de linemuslinger med i havn som du skal bruge, er det en god ide at bestille senest 2 dage i forvejen. Dette kan gøres ved at kontakte Muslingeriet på 6087 1673.

Vi glæder os til at se dig. 


20. marts 2018
Nyhed til dig der driver fødevarevirksomhed og gerne vil have fat i vores økologiske linemuslinger

Sæson 2018 er nu i fuld gang her hos Muslingeriet, og da vi rigtig gerne vil levere friskhøstede økologiske linemuslinger til alle i Danmark, har vi indgået et samarbejde med Johs. Jensen Fiske og muslingeexport. Det betyder at de fremover kommer til at stå for alt salg og pakkeri af Muslingeriets økologiske linemuslinger til danske restauranter, cafeer, fiskehandlere, grossister m.v.

Johs. Jensen Fiske og muslingeexport kan kontaktes på 9787 9006, hvor de vil sidde klar til at hjælpe jer.

For mere information om Johs. Jensen Fiske og muslingeexport, kan vi henvise til deres hjemmeside: www.johs-jensen.dk 


19. marts 2018
Solopgang

En smuk solopgang, på en meget kold morgen. 


11. marts 2018
Isbrydning8. marts 2018
Bøjer i is

Vores bøjer har på grund af den lave vandstand sat sig fast i isen. 


8. marts 2018
Krabbe fra Skive på besøg hos Muslingeriet

Vi har haft hård østen vind rigtig længe, så vandstanden har været usædvanlig lav. Det kombineret med den hårde frost, har gjort at nogle af vores bøjer på linerne, trods undersænkning, havde sat sig fast i isen. Vi havde derfor i går bestilt Krabbe fra Skive Havn, til at komme og hjælpe os med at bryde isen, så vores liner ikke sprænger, når vinden vender. Se i videoen hvor meget magt Krabbe har over for isen. 


5. marts 2018
Den nye servicebåd

Arbejdet med vores nye servicebåd skrider stille og roligt frem.


27. februar 2018
Flotte bøjer

Inden de sidste liner blev sænket, nåede vi at få de fineste padehatte på fjorden.


26. februar 2018
Vinter klargøring

De fleste af jer har nok opdaget, at vinteren er kommet til Danmark. Det betyder at vi siden i fredags, har arbejdet på højtryk i Muslingeriet. Alle liner skal nemlig sænkes under overfladen, så isen ikke rykker dem op.


23. februar 2018
Solopgang

Med denne smukke solopgang, vil vi ønske jer alle en rigtig god dag.


20. februar 2018
Tælleprøve hos Muslingeriet

Nor og Karina har i weekenden været i køkkenet for at lave tælleprøver. Hvad det præcis går ud på, kan du se i videoen.16. februar 2018
Visit Vesthimmerland og Muslingeriet

Vi har indgået et partnerskab med Visit Vesthimmerland, og vi er spændte på samarbejdet. I denne uge er vi kommer på deres hjemmeside https://www.visitvesthimmerland.dk/muslingeriet-gdk1098743


8. februar 2018
Den nye servicebåd

Vi har i løbet af vinteren sagt farvel til Olga, den båd det hele startede med. Vi er derfor ved at få bygget en ny servicebåd hos Kynde & Toft i Thyborøn, så vi kan få nogle bedre arbejdsforhold og blive mere effektive.

Billedet er taget af Kynde & Toft.


25. januar 2018
Bøjer

En del af klargøringen til den nye sæson, består i at binde bøjesnore på disse bøjer. Vi bliver mange bøjer, så det bliver til rigtig mange knuder.


5. januar 2018
Vinter klargøring

I går mente metrologerne at vinteren nu endelig var på vej, vi begyndte derfor at vinterklargøre, så vi kunne være på forkant med isen. Vi fik vores bøjebur trukket i havn, så den kunne være i sikkerhed. I dag er der dog ikke skyggen af frost på 15 døgns prognosen, så hvis der er andre derude der også havde set frem til sne, må vi desværre skuffe jer. 


14. november 2017
Økologiske linemuslinger

Vi vil gerne fortælle jer lidt mere om vores økologiske produktion af linemuslinger.

Når du spiser økologiske linemuslinger, kan du være sikker på:

- at muslingerne kommer fra et område uden forurening, og at der løbende bliver ført kontrol med, at der ikke er tungmetaller eller andre miljøgifte i muslingerne.

- at der ved eventuelt forarbejdning af muslingerne kun er brugt krydderier og andre stoffer, der er godkendt til økologisk produktion. 

- de økologiske linemuslinger bliver - lige som alle andre danske linemuslinger - analyseret for indhold af naturlige toksiner.


7. november 2017
Økologiske linemuslinger

I en økologisk produktion af linemuslinger, drejer det sig om at passe på naturen, i stedet for at lave skader på den.

Vi har henover sommeren mødt mange skeptikere over at vi har det økologiske mærke. Så det vil vi rigtig gerne oplyse jer lidt omkring.

Lige som alle andre der producere økologiske varer, er vi underlagt nogle krav. Det er ikke kun vores opdrætsanlæg, der stilles krav til. Vores både er også underlagt Fødevarestyrelsens krav, som f.eks. er:

- De skal være fri for miljøskadelige stoffer

- De skal være indrettet under hensyn til dyrene i naturen

- Så vidt muligt bruge grøn energi

- Et økologisk muslingeopdræt skal drives efter en "Plan for bæredygtig forvaltning" med detaljerede krav til anlæggene.


30. oktober 2017
Kan i huske vores bjergningsaktion

Måske nogle af jer kan huske det. I sommers var vi på en spændende bjergningsaktion i Hjarbæk Fjord, hvor en Norsk sjægt skulle bjerges op af vandet, efter at være sunken til årets sjægte VM. 

Billedet er taget af Frank Rømer.


23. oktober 2017
3 generationer af muslingeopdrættere

At arbejde med linemuslinger og alt hvad det indebærer er i sig selv fantastisk. Men at være 3 generationer der brænder for den samme ting, er mere end fantastisk.

Hvis lille Nor på 3 år selv skal sige det, ja så er han muslingeopdrætter.

På billedet ser du en farfar, far og søn på arbejde, der hvis de alle tre befinder sig bedst, nemlig på fjorden.

Fotograf: Emil Ebdrup


19. oktober 2017
Strømpning af linemuslinger

Sådan her ser de strømpede liner ud, når bomuldsstrømpen er forsvundet.

På yngelfangene sad ynglen i mange forskellige størrelser, nu hænger de samme størrelser sammen og har den plads de skal bruge for at vokse optimalt.  


16. oktober 2017
Strømpning af linemuslinger

Strømpen der sidder omkring muslingeynglen vil inden for 14-21 dage forsvinde, og det er tids nok til at ynglen har nået at sætte sig godt fast på trawlet.

På billedet kan i se at, strømpen lige så stille er ved at forsvinde og, at det nærmest ser ud som om at, ynglen er ved at kravle ud. 


12. oktober 2017
Færdige strømper

Vi er blevet færdige med at strømpe. Det er fedt at være i mål med de muslinger der skal udgøre næste års produktion.

På billedet kan i se hvordan det ser ud, når strømpen med muslingeyngel lige et blevet hængt ud. 


9. oktober 2017
En verden fuld af liv

Det er ikke kun forskellige fisk, vi ser på vores opdrætsanlæg. Vi finder også en del flotte store fjordrejer. Normalt lever fjordrejerne i ålegræs, men fordi der er så gode gemmesteder på linerne, har mange af dem bosat sig her, indtil det bliver lidt koldere og de trækker ud på dybere vand.

Fjordrejerne lever af forskellige smådyr, og dem har vi en del af på vores anlæg. Så hos os har fjordrejerne gode levebetingelser. 


30. september 2017
Smag på Nytorv i Viborg

I dag er vi taget 3 x Lykke afsted til torvemarked, da vi har taget vores datter Elvira med. Det er i dag den sidste lørdag i september, og det betyder desværre også at det er sidste lørdag Muslingeriet er at finde på Nytorv i Viborg. Det har været utroligt grivende at være en del af "Smag på Nytorv" og vi har fået mange spændende snakke med vores kunder. Vi forventer at kunne være en del af "Smag på Nytorv" næste år, dog i en lidt anden skala end vi har været i år.

Til alle vores søde kunder vil vi gerne sige tak for i år, tak for handlen og forhåbentlig på gensyn til foråret. 


29. september 2017
En lille film der viser hvordan strømpningen foregår hos Muslingeriet.26. september 2017
Strømpnings crew

Her har vi hele strømpnings holdet (undtaget Mark), samlet til morgenbrød i styrehuset på Lykke. 


23. september 2017
Smag på Nytorv i Viborg

Selvom det er blevet efterår, er vi stadig at finde på Nytorv i Viborg lidt endnu. 


23. september 2017
En verden fuld af liv

En af de ting vi synes er helt fantastisk ved muslingeopdræt, er at vi skaber et kunstigt rev i fjorden. Det er ikke bare linemuslinger vi kan finde når vi tager ud og arbejder på anlæggene. Det vil vi i løbet af vinteren komme meget mere ind på.

I dag har vi blandt andet set en stenbider unge, der er "flyttet ind" på en af bøjerne, som vi bruger til at holde linerne oppe med. 

En stenbider er i øvrigt en meget nyttig fisk, da den spiser lakselus. En parasit som nogle lakseopdrættere døjer en del med. Der findes flere forskellige stenbidere, men i Danmark har vi kun en enkelt art, som helt korrekt hedder Cyloterus lumpus.


12. september 2017
Vi er i fuld gang

Vi strømper på livet løs på vores flydende arbejdsplads.


31. august 2017
Besøg af et tv hold fra Norge

Nogle gange sker der noget helt andet end arbejder med linemuslingerne. I dag har vi haft besøg af norsk tv. Tv programmet "En bid af Norge" har været med os en tur ud af sejle, hvor vi viste dem vores flotte linemuslinger. På billedet ses Mark sammen med programværten Andreas. 


24. august 2017
Smuk solopgang

Vi er ret sikre på, at vi har Danmarks smukkeste arbejdsplads. Vi oplever de mest fantastiske solopgange, når vi arbejder på fjorden. 


24. august 2017
Muslingeyngel

Vi har været ude for, at kigge til vores yngel. Det vokser ikke helt så hurtigt i år, grundet den manglende sol. Sidste år var vi på dette tidspunkt i fuld gang med at strømpe, men i år må vi altså vente med tålmodighed på, at vi kan gå i gang.  


12. august 2017
Forsøg: Linemuslinger i havet

Så har vi igen været en tur ude at sejle med drengene fra Thorupstrand. Vi har arbejdet videre med vores forsøg, og har denne gang sat muslinger på linen. Så nu er det bare at vente, og se om de bliver hængende, og i så fald hvilke muslinger vi får ud af det. Vi er rigtig spændte på resultatet, som vi jo nok ikke får før til foråret. 


12. august 2017
Smag på Nytorv i Viborg og Thorupstrand Røgerri

Vi har de sidste par måneder været at finde på Nytorv i Viborg, hvor i har kunnet købe vores økologiske linemuslinger. I dag havde vi så taget nogle helt særlige gæster med til jer, vores venner fra Thorupstrand Røgeri. Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, var der heldigvis mange der trodsede regnen, og kom for at købe både fisk og linemuslinger. 


10. august 2017
Yngel

Vores yngel vokser stadig, trods den lidt kolde sommer. Vi glæder os til at komme i gang med strømpesæsonen, så vi kan viser jer hvordan det foregår. 

Billedet er taget af Kirstine Hvorslev Svendsen.


9. august 2017
Strømpning af linemuslinger

Så er vi endelig kommet i gang med strømpesæsonen. Vi er en del forsinket, så det bliver spændende hvor meget tid vi kan nå at indhente. Vi starter lige med at vise jer hvordan slutproduktet af strømningen ser ud. Dette er en strømpe fyldt med muslingeyngel, der er klar til at blive hængt ud på linen igen. 


9. august 2017
Rengøring af bøjer

Vi bruger bøjer som opdrift på vores liner på anlæggende, og vi bruger rigtig mange af dem. Før i tiden rensede vi dem alle sammen i hånden, hvilket var et tidskrævende arbejde. Det gør vi heldigvis ikke længere. For et par år siden udviklede Kaj-Lykke nemlig konceptet "Bøjeburet". Det er et bur uden bund i, som bliver holdt oppe af rør med luft i. Når vi piller bøjer af linerne, sejler vi dem over til bøjeburet, hvor vi smider dem i. Herfra klarer naturen resten. Når det blæser og vandet skulper, vil bøjerne gnide sig op af hinanden, og herved vil alger, ruer, muslinger m.v. falde af, og vi har rene bøjer igen. Hvor lang tid det tager at rense bøjerne, kommer helt an på vejret. I efteråret hvor det blæser meget, kan det tage helt ned til en enkelt dag.


11. juli 2017
Vores yngel vokser rigtig godt.

Vores yngel vokser rigtig godt. Det er fantastisk at tænke på at det ikke er længe siden vi postede billeder af synligt tomme bendler, og at de så allerede ser sådan her ud. Det kan aldrig vare før strømpesæsonen skal i gang.


10. juli 2017
Der er stor fødevare sikkerhed omkring muslinge

Der er stor fødevare sikkerhed omkring muslinger. For at vi kan få lov til at høste på vores anlæg, skal der sendes prøver af vand og muslingekød til et laboratorie. På denne måde kan vi sikre os at vores linemuslinger ikke indeholder skadelige bakterier og alger. Hver mandag tager vi derfor en tur med færgen Mary, for at aflevere vores prøver i Nykøbing Mors.


20. juni 2017
For et par uger siden viste vi et billede af vores yngelfang

For et par uger siden viste vi et billede af vores yngelfang. Den gang kunne vi ikke se ynglen, men blot mærke den. Nu kan vi begge dele. Muslingerne er endnu så små at de fleste føles som sandkorn imellem fingrene.


18. juni 2017
Forsøg: Linemuslinger i havet

Vi er helt vilde med at lære nyt, så da vi blev spurgt om vi havde lyst til at være med i et forsøg omhandlende linemuslinger i havet, sagde vi straks ja. I dag har vi så været oppe på Thorupstrand for at etablere en line, som der om en måneds tid skal hænges en strømpe med muslinger på. Vi havde en dejlig dag med skønt vejr i godt selskab. Vi skal nok holde jer opdateret om processerne i projektet. 


27. maj 2017
Efter en dejlig dag på Nytorv i Viborg

Efter en dejlig dag på Nytorv i Viborg hvor vi har solgt linemuslinger til en masse glade mennesker, tog vi en tur ud på fjorden for at kigge til vores yngle fang.

Der er de fineste små muslinger, så de er svære at se nu, men om 14 dage kan man se dem med det blotte øje.


20. maj 2017
”Smag på Nytorv

Vi er blevet inviteret med til Viborg handels nye initiativ ”Smag på Nytorv”. Et torvemarked som i gamle dage med masser af friske lokale råvarer. Fra i dag af vi vil være at finde på Nytorv, langt de fleste lørdage indtil 30. september, hvor vi vil sælge vores fantastiske økologiske linemuslinger. Og ved du ikke hvad du skal gøre ved dem, så tag vores opskriftshæfte med hjem, og du får 7 forskellige bud på lækre retter med linemuslinger.